Puolimaratonkuntoon kahdessa kuukaudessa?

Alle kaksi kuukautta BMW Helsinki Half Marathonille!

Kevät on vihdoin käynnistynyt ja sehän tarkoittaa sitä että moni juoksija palaa harrastuksen pariin tauon jälkeen, aloittaa lajin tai siirtyy sisätiloista ulos juoksemaan. Oli tilanteesi mikä tahansa niin aina muutosvaiheessa keväällä on tärkeää totuttaa jalkoja hetki muuttuneeseen alustaan tai rasitukseen.

Kahdessa kuukaudessa ehtii vielä mainiosti puolimaratonkuntoon ja BMW Helsinki Half Marathonin lähtöviivalle vaikka et huhtikuussa hurjastelisikaan harjoitusvauhdeissa. Voit huoletta rakennella perustoja matalatehoisesti monipuolisesti liikkumalla ja totuttaa jalkoja iskutukseen maltillisilla juoksuilla. Liikuntamäärät voivat olla aikataulujen salliessa suhteellisen isotkin, kunhan vain kontrolloit tehoja ja juoksun osuutta viikkotekemisissä. 

Toukokuussa voi sitten siirtää fokusta yhä enemmän juoksuun, ottaa mukaan hieman vaihtelempia ja reippaampia juoksuharjoituksia, löytää puolimaratonrytmi ja hioa saavutettavissa oleva vire kesäkuulle.

Jos kuitenkin siltä tuntuu että menohaluja ei välttämättä keväällä riitä puolimaratonin lähtöviivalle tähtäämiseen, on tänä vuonna uutuutena tarjolla BMW Helsinki Half Marathonilla myös maailman suosituin juoksumatka eli viisi kilometriä. Ja siinähän pystyy haastamaan itseään myös mukavasti vaikka ei isompaa lenkkiä olisi kevään aikana ehtinyt tehdä!

BMW Helsinki Half Marathon juostaan 8.6.2024. Ilmoittaudu mukaan täällä!