TAPAHTUMAINFO

Helsinki Half Marathon juostaan 11.6.2022

AIKATAULU

Helsinki Half Marathon juostaan lauantaina 11.6.2022.

Lähtöaika klo 8.15.

LÄHTÖ JA MAALI

Helsinki Half Marathonin lähtö ja maali sijaitsevat vuonna 2022 alustavasti Töölönlahden puistossa ja sen välittömässä läheisyydessä.

TAPAHTUMATORI

Tapahtumatori sijaitsee maalialueen välittömässä läheisyydessä.

INFOPISTE

Infopiste sijaitsee kilpailutoimistossa tapahtumapäivänä.

ILMOITTAUTUMINEN

Ennakkoilmoittautuminen on auennut. Voit ilmoittautua mukaan täällä

KILPAILUNUMERO

Kilpailunumero on henkilökohtainen ja numerolappu tulee kiinnittää juoksupaidan etuosaan näkyvästi. Numeroa ei saa taittaa, vaan sen tulee olla näkyvissä koko matkan ajan. Vain omalla juoksunumerolla juokseminen on sallittua ja toisen juoksijan numerolla juokseminen on turvallisuussyistä ehdottomasti kiellettyä.

Kilpailunumeron nouto tapahtuu kisatoimistosta  kisaviikolla. Voit noutaa samalla myös kaverisi numeron.

Kisatoimiston aukioloajat päivitetään lähempänä tapahtumaa.

PAITA

Voit tilata HHM-paidan ilmoittautumisen yhteydessä hintaan 15 €. Mikäli paitoja riittää, on niitä myynnissä myös kisatoimistosta 20 €:lla.

VARUSTESÄILYTYS

Varustesäilytys on ilmainen juoksijoille ja avoinna tapahtumapäivänä alkaen klo 7.00. Jätäthän tavarasäilytykseen tulevan omaisuutesi numeroiden jaon yhteydessä saatavaan varustepussiin. Muistathan kiinnittää pussin hihnaan tarran, johon merkitset kilpailunumerosi. Varusteesi saat takaisin kilpailunumeroasi vastaan, joten säilytäthän numerosi.

AFTER RUN

Tulossa jälleen 2022!

AIKARAJA/SUORITUSAIKA

Helsinki Half Marathonin maksimisuoritusaika on kolme (3) tuntia. Jos aika ylittyy, emme voi valitettavasti taata osallistujalle aikaa, sijoitusta ja maali/reittihuoltoa ja väliaikapisteiden jälkeen tulemme poistamaan reitiltä ne juoksijat jotka eivät kykene kolmen tunnin loppuaikaan.

AJANOTTO JA AJANOTTO-CHIPPI

HHM:llä ajanotto tapahtuu chipillä, joka on kiinnitetty kilpailunumeroon. Jokaisen juoksijan tulee kiinnittää numero paidan etupuolelle ja sen tulee olla esillä paidassa koko juoksun ajan. Numeroa ei saa taittaa. Chippiä/numeroa ei tarvitse palauttaa maalissa. Jokainen juoksija saa brutto- ja nettoajat.

Ajanotto käynnistyy, kun ylität starttiviivan.

ELIITTIJUOKSIJAT

Vuonna 2021 tai 2022 seuraavien aikojen alittaneet pääsevät osallistumaan mukaan veloituksetta:

Miehet
5000 m/5 km 15.30
10 000 m/10 km 32.30
Puolimaraton 1.12.00
Maraton 2.40.00

Naiset
5000 m/5 km 17.30
10 000 m/10 km 36.30
Puolimaraton 1.21.00
Maraton 3.00.00

Eliittijuoksijoiden osallistumistiedusteluissa täytäthän tämän lomakkeen.

HASHTAGIT

#HHM2022 #WeRunHelsinki #HelsinkiHalfMarathon

JUOMAPISTEET

Juomapisteiden sijainnit päivitetään lähempänä tapahtumaa.

IKÄRAJA

Helsinki Half Marathonilla ikäraja on 15-vuotta (Vuonna 2007 syntyneet ja tätä vanhemmat voivat osallistua).

JÄNISPALVELU

Helsinki Half Marathonilla on aiempien vuosien tapaan jälleen kattava jänispalvelu useisiin eri tavoitevauhteihin.

Jänis on tapahtumassa vapaaehtoinen juoksijamme, joka juoksee tasaista vauhtia tähdäten tiettyyn loppuaikaan. Mikäli haluat pitää vauhtisi mahdollisimman tasaisena juoksun aikana tai tähdätä tiettyyn loppuaikaan, jäniksemme ovat sinulle tehty!

Lupaamme ammattimaiset vauhdittajat ainakin seuraaviin loppuaikoihin tähtääviin vauhteihin:

Helsinki Half Marathon (11.6.2022):
 1:25, 1:30, 1:35, 1:40, 1:45, 1:50, 1:55, 2:00, 2:10, 2:20, 2:30 , 2:45 ja 3:00.

Hae jänikseksi täällä!

 

KANNUSTUSPISTEET

Helsinki Half Marathonilla on jälleen mukana monipuolinen kattaus toinen toistaan upeampia esiintymispisteitä!

MITALI

Jokainen maaliintullut saa upean HHM2022 mitalin.

REITTI

Helsinki Half Marathonin 2022 reitti julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Vuoden 2021 reitti löytyy täältä.

SARJAT

HHM sarjat ovat Suomen Urheiluliiton ja IAAF:n sääntöjen mukaisesti: Miehet yleinen, Naiset yleinen, minkä lisäksi tapahtumassa on myös ikäsarjat (ikäsarjajaottelu julkaistaan lähempänä tapahtumaa). Juoksijat sijoitetaan ikäsarjoihin automaattisesti syntymäajan perusteella. Yleinen sarja sisältää kaikki juoksijat. Lisäksi tapahtumassa on oma sarja muunsukupuolisille.

SUIHKUT ja WC:T

Wc:t löytyvät tapahtuma-alueelta sekä juomapisteiltä.
Suihkujen osalta lisätietoa lähempänä tapahtumaa.

SÄÄNNÖT

Osallistuja sitoutuu noudattamaan järjestäjien sääntöjä ja ohjeistuksia kilpailupäivänä.

TULOKSET

Tapahtumassamme on käytössä livetulospalvelu.
Aiempien vuosien tulokset löytyvät täältä.

VAPAAEHTOISEKSI

Oletko kiinnostunut tekemään vapaaehtoistyötä Helsinki Half Marathonilla?
Hae vapaaehtoiseksi täällä!

Osallistuminen ja osallistumisen siirtäminen tai peruminen

OSALLISTUMISEN PERUUTUS

Jos ilmoittautumisen peruuttaa viimeistään 7 vrk tehdyn ilmoittautumisen jälkeen (mutta viimeistään 30 vrk ennen tapahtumapäivää,  11.5.2022. mennessä) palautamme osallistumismaksun. Osallistumismaksun palautuksesta peritään 10 € käsittelykulut.

OSALLISTUMISEN SIIRTO

Osallistumisen siirto on mahdollista

1. Seuraavan vuoden Helsinki Half Marathonille

Lääkärintodistuksella on mahdollista siirtää osallistuminen seuraavaan vuoteen 5 euron siirtomaksua vastaan 11.5.2022 mennessä. Tämän jälkeen siirtomaksu seuraavan vuoden tapahtumaan on 10 euroa. Siirto on tehtävä viimeistään 10.6.2022.

2. Toiselle henkilölle

Osallistuminen on mahdollista siirtää toiselle henkilölle (5.6.2022 mennessä). Siirtotilanteessa hyvitämme siirtohetkellä voimassaolevasta ilmoittautumismaksun hinnasta sen hinnan, joka alkuperäisestä ilmoittautumisesta on maksettu. Mikäli siirtohetken ilmoittautumismaksu on samanhintainen tai korkeintaan 5 € kalliimpi kuin alkuperäinen maksu, hyvitys on korkeintaan 5 € alle siirtohetken hinnan.

Huom! Liikuntaeduilla tehtyä maksua ei voi siirtää toiselle henkilölle.

3. Toiseen tapahtumaan

Osallistuminen on mahdollista siirtää saman vuoden toiseen #werunhelsinki -tapahtumaan (10.6.2022 mennessä). Siirtotilanteessa hyvitämme kohdetapahtuman siirtohetkellä voimassaolevasta ilmoittautumismaksun hinnasta sen hinnan, joka alkuperäisestä ilmoittautumisesta on maksettu. Mikäli siirtohetken ilmoittautumismaksu kohdetapahtumassa on samanhintainen tai korkeintaan 5 € kalliimpi kuin alkuperäinen maksu, hyvitys on korkeintaan 5 € alle siirtohetken hinnan.

Miten teen siirron?

Siirtäessäsi osallistumista toiseen tapahtumaan, toiselle henkilölle tai seuraavalle vuodelle, otathan yhteyttä sähköpostitse info (ät) helsinkihalfmarathon.fi.

Tarvitsemme siirtoasi varten sähköpostiviestissä seuraavat tiedot:

  • Alkuperäisen ilmoittautujan nimen
  • Siirron saajan nimen (mikäli siirto tehdään toiselle henkilölle)
  • Mihin tapahtumaan siirto tehdään

Siirtopyynnön jälkeen saat sähköpostitse ohjeet siirron saajan ilmoittautumista varten.

FORCE MAJEURE

Jos tapahtuma joudutaan peruuttamaan tai sitä ei pystytä järjestämään ylivoimaisen esteen johdosta, järjestäjällä ei ole velvollisuutta palauttaa ilmoittautumismaksuja. Järjestäjä ei vastaa viivästyksistä ja vahingoista, jotka johtuvat tapahtuman peruuttamisesta tai siirtämisestä toiseen ajankohtaan ylivoimaisen esteen vuoksi. Ylivoimaisena esteenä pidetään järjestäjän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevaa tapahtumaa, jota järjestäjä ei ole voinut kohtuudella ottaa huomioon sopimuksentekohetkellä ja jonka seurauksia järjestäjä ei myöskään kohtuudella olisi voinut välttää tai voittaa. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan esimerkiksi hirmumyrsky, muu poikkeuksellinen säätila, yleiseen turvallisuuteen tai järjestykseen vaikuttava poikkeustila, viranomaisen antama määräys tai muu ylivoimainen este tapahtuman järjestämiselle.

OSALLISTUMISEN VARMISTUS

Jos olet saanut ilmoittautumisestasi sähköpostivahvistuksen ja maksoit osallistumismaksun, osallistumisesi on kunnossa. Jos et ole varma menikö osallistumisesi rekisteröinti läpi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen info@helsinkihalfmarathon.fi

Huom! Toisen nimellä tai numerolla juokseminen on turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty!

MAKSUTAVAT

Osallistumismaksun saat maksettua helposti suomalaisin verkkopankkitunnuksin, Visa / MasterCard -korteilla tai liikuntaeduilla.

Liikuntaeduilla maksaessasi tee ilmoittautuminen normaalisti ja valitse maksutavaksi liikuntaedut. Tämän jälkeen suorita maksu täältä löytyvien ohjeiden mukaisesti.

VAKUUTUS JA OSALLISTUJAN VASTUU

Osallistujat osallistuvat omalla vastuulla tapahtumaan, eikä kisajärjestäjä ole vakuuttanut erikseen juoksijoita tapaturman, loukkaantumisen tai muun mahdollisen tilanteen varalta. Osallistujille suositellaan kattavaa vapaa-ajan vakuutusta. Ensiapu sijaitsee maalissa ja reitillä.

VALO- JA VIDEOKUVAUS

HHM:n järjestäjillä on täysi käyttöoikeus tapahtuman aikana järjestäjien toimesta otettuihin valokuviin sekä videokuvaan. Julkaisemme tunnelmia myös sosiaalisessa mediassa.