Helsinki Half Marathon 12.6.2021

Helsinki Half Marathon juostaan myös 12.6.2021 poikkeusjärjestelyin.

 Helsinki Half Marathon 12.6.2021

Helsinki Half Marathon 2021 pilkottiiin kahteen osaan ja päätapahtuma siirtyi juostavaksi 21.8.2021 Helsinki Marathonin yhteyteen. Suosittelemme ensisijaisesti osallistumaan tapahtumaan elokuussa, ja mikäli tämä sopii sinulle ja olet jo ilmoittautunut mukaan, sinun ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä – ilmoittautumisesi on siirretty automaattisesti 21.8.2021 -tapahtumaan.

Halukkaille pyritään järjestämään mahdollisuus juosta Helsinki Half Marathon myös 12.6.2021 valitsevien koronarajoitusten puitteissa. Tälle sivulle päivitetään tietoa 12.6.2021 juostavasta tapahtumasta sitä mukaa, kun tilanne selkeytyy. Mikäli haluat poikkeusjärjestelyistä huolimatta juosta Helsinki Half Marathonin 12.6.2021, ilmoitathan siitä meille 22.4. mennessä sähköpostitse saamiesi ohjeiden mukaisesti. Jos et ole saanut sähköpostia (katsothan myös roskapostikansion!), niin voi olla meihin yhteyksissä sähköpostitse osoitteeseen tapahtumat@runhigh.fi.

21.8.2021 tapahtuman tapahtumainfoon voit tutustua klikkaamalla tästä.

Alla on 12.6.2021 tapahtuman tapahtumainfo siltä osin, kun tässä vaiheessa osaamme tapahtumasta kertoa. Infoa päivitetään ja muokataan tilanteen edistyessä rajoitukset huomioiden.

 


COVID-19 PÄIVITYS

Tapahtuma järjestetään käynnissä olevasta Korona-tilanteesta johtuen erityisjärjestelyin 12.6.2021 ja vallitsevan tilanteen vuoksi tulemme huomioimaan tapahtuman järjestelyissä kulloinkin voimassa olevat rajoitteet ja suositukset.

Lähtö ja lähtöryhmät
Osallistujat jaetaan lähtöryhmiin. Saat lähtöryhmäsi tietoosi torstaihin 10.6.2021. mennessä sähköpostitse. Mikäli et saa kyseistä viestiä, tulet saamaan tiedon lähtöryhmästäsi numeroa noutaessasi.

Lähtösuoralle otetaan vain kyseiseen lähtöryhmään kuuluvat juoksijat, mutta muille lähtöryhmille  on varattu odotusalue, johon kannattaa saapua hyvissä ajoin (vähintään 10 min) ennen oman lähtöryhmän starttia. Lähtöryhmä 1 voi ryhmittyä odottamaan starttia valmiiksi lähtösuoralle. Odotusalueella ja lähtösuoralla tulee olemaan riittävästi tilaa turvavälien säilyttämiseksi ja osallistujia pyydetään välttämään liian tiivistä ryhmittäytymistä alueelle. Ethän myöskään kiirehdi lähtöviivan läheisyyteen. Ajanotto starttaa vasta, kun ylität lähtöviivan, joten pidäthän etäisyyttä muihin juoksijoihin myös lähtöalueella.

Turvaväli
Sekä maali- että lähtöalue on rakennettu normaalia väljemmäksi. Huolehdithan riittävästä turvavälistä muihin juoksijoihin, kannustajiin ja työntekijöihin koko tapahtuman ajan. Vältäthän tarpeetonta oleskelua kisatoimiston, varustesäilytyksen sekä lähtö- ja maalialueen läheisyydessä.

Käsihygienia
Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta matkalla tapahtumaan, tapahtuman aikana ja lähtiessäsi tapahtumasta. Alueella on tarjolla käsidesipisteitä.

Maskin käyttö
Käytäthän maskia saapuessasi noutamaan kilpailunumeroasi. Maskin käytöstä ohjeet tarkentuvat vielä lähempänä tapahtumaa, ja ohjeistus tulee perustumaan tapahtuman aikana voimassa oleviin rajoituksiin..
Ohjeet maskin turvalliseen ja hygieeniseen käyttöön löydät täältä.

THL:n ohjeistus sairastapauksissa
Terveyden ja hyvinvointilaitoksen ohjeistuksen mukaisesti yleisötilaisuuteen ei saa osallistua, mikäli henkilöllä on mitään sairauteen viittaavia oireita (koronaviruksen aiheuttamia oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi, ripuli tai äkillinen haju- ja/tai makuaistin menetys).
Mikäli sinulla on näitä oireita, et voi osallistua tapahtumaan.

Pyydämme myös osallistujilta ymmärrystä poikkeuksellisille toimintatavoille, joiden ansiosta nämä tapahtuma on ylipäänsä mahdollista järjestää.

Kiitos kärsivällisyydestäsi ja tervetuloa mukaan Helsinki Half Marathonille!

AIKATAULU

Tapahtuma juostaan lauantaina 12.6.2021.
Startti tapahtuu klo 8.30 alkaen lähtöryhmissä.
Tarkemmista lähtöryhmistä tiedotetaan lähempänä tapahtumaa.

LÄHTÖ JA MAALI

Lähtö ja maalisijaitsevat Bolt Arenalla (Urheilukatu 5)

REITTI

12.6.2021 juoostavan Helsinki Half Marathonin reittikartan löydät klikkaamalla tästä.

INFOPISTE

Infopiste sijaitsee kilpailutoimistossa Bolt Arenalla tapahtumapäivänä. Tarkempi sijainti julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

ILMOITTAUTUMINEN

Tapahtumaan ei oteta tällä hetkellä uusia ilmoittautumisia. Mikäli olet ilmoittautunut Helsinki Half Marathonille 8.4.2021 mennessä, voit siirtää osallistumisesi 12.6.2021 juostavaan tapahtumaan sähköpostitse saamiesi ohjeiden mukaisesti. Poikkeisjärjestelyjen takia on tärkeää, että vahvistat osallistumisesi 12.6. tapahtumassa 22.4.2021 mennessä.

Ilmoittautumisen mahdollisesta uudesta avaamisesta tiedotetaan, mikäli se on poikkeusolojen vuoksi mahdollista.

KILPAILUNUMERO

Kilpailunumero on henkilökohtainen ja numerolappu tulee kiinnittää juoksupaidan etuosaan näkyvästi. Numeroa ei saa taittaa, vaan sen tulee olla näkyvissä koko matkan ajan. Kilpailunumeron nouto tapahtuu kisatoimistosta  kisaviikolla. Voit noutaa samalla myös kaverisi numeron.

Vain omalla juoksunumerolla juokseminen on sallittua ja toisen juoksijan numerolla juokseminen on turvallisuussyistä ehdottomasti kiellettyä.

Kisatoimiston alustavat aukioloajat numeroiden noudolle:
Perjantai 11.6. klo 10.00-20.00
Lauantai 12.6. klo 7.00-8.00

Kisatoimiston sijainti: Päivitetään lähempänä tapahtumaa.

PAITA

HHM2021 paita on myynnissä ilmoittautumisen yhteydessä hintaan 12 € ja kilpailutoimistosta 15 € hintaan. Suosittelemme tilaamaan paitasi ennakkoon varmistaaksesi, että oikeaa kokoa on vielä saatavilla. Paita on noudettavissa kisatoimistosta numeroiden noudon yhteydessä. Paitaa ei toimiteta postitse.

Jos olet jo ilmoittautunut tapahtumaan ja haluat tilata paidan, niin se onnistuu klikkaamalla tästä.

VARUSTESÄILYTYS

Varustesäilytys on ilmainen juoksijoille ja avoinna tapahtumapäivänä klo 7.00-12.00. Jätäthän tavarasäilytykseen tulevan omaisuutesi numeroiden jaon yhteydessä saatavaan varustepussiin. Muistathan kiinnittää pussin hihnaan tarran, johon merkitset kilpailunumerosi. Varusteesi saat takaisin kilpailunumeroasi vastaan, joten säilytäthän numerosi.

AIKARAJA/SUORITUSAIKA

Helsinki Half Marathonin maksimisuoritusaika on kolme (3) tuntia. Jos aika ylittyy, emme voi valitettavasti taata osallistujalle aikaa, sijoitusta ja maali/reittihuoltoa ja väliaikapisteiden jälkeen tulemme poistamaan reitiltä ne juoksijat jotka eivät kykene kolmen tunnin loppuaikaan.

AJANOTTO JA AJANOTTO-CHIPPI

HHM:llä ajanotto tapahtuu chipillä, joka on kiinnitetty kilpailunumeroon. Jokaisen juoksijan tulee kiinnittää numero paidan etupuolelle ja sen tulee olla esillä paidassa koko juoksun ajan. Numeroa ei saa taittaa. Chippiä/numeroa ei tarvitse palauttaa maalissa. Jokainen juoksija saa brutto- ja nettoajat.

 

HASHTAGIT

#HHM2021 #WeRunHelsinki #HelsinkiHalfMarathon

HOTELLI

Yhteistyöhotellimme vuonna 2021 on Sokos Hotel Presidentti. Lue lisää hotellitarjouksesta täältä!

JUOMAPISTEET

Helsinki Half Marathonin reitillä on alustavasti kuusi (6) juomapistettä.

Juomapisteiden tarkemmat sijainnit tulossa pian!

Juotavaa tarjolla myös maalihuollossa.

IKÄRAJA

Helsinki Half Marathonilla ikäraja on 15-vuotta (Vuonna 2006 syntyneet ja tätä vanhemmat voivat osallistua).

JÄNISPALVELU

Poikkeusolojen takia pyrimme välttämään suurempien ryhmien muodostumista, ja siten 12.6.2021 tapahtumassa ei ole näillä näkymin jäniksiä. Mikäli tilanne muuttuu, tiedotamme siitä tällä sivulla.

MITALI

Jokainen maaliintullut saa upean HHM2021 mitalin.

PALKINNOT

  • Yleisen sarjan (N/M) sekä ikäsarjojen voittajat palkitaan tuotepalkinnoilla.

REITTI

Helsinki Half Marathonin 12.6.2021 tulee kulkemaan Helsinigin kantakaupungin alueella ja se juostaan kahtena 10,55 km kierroksena. Tarkempi reitti julkaistaan lähempänä tapahtumaa, kun poikkeusjärjestelyt ja voimassa olevat koronarajoitukset tarkentuvat.

 

SARJAT

HHM sarjat ovat Suomen Urheiluliiton ja IAAF:n sääntöjen mukaisesti: Miehet yleinen, Naiset yleinen, minkä lisäksi tapahtumassa on myös ikäsarjat 40, 45, 50, 55  ja 60 sekä miehille että naisille. Juoksijat sijoitetaan ikäsarjoihin automaattisesti syntymäajan perusteella. Yleinen sarja sisältää kaikki juoksijat. Lisäksi tapahtumassa on oma sarja muunsukupuolisille.

SUIHKUT

TBA

SÄÄNNÖT

Osallistuja sitoutuu noudattamaan järjestäjien sääntöjä ja ohjeistuksia kilpailupäivänä.

TULOKSET

Tapahtumassamme on käytössä livetulospalvelu.
Linkki vuoden 2020 tuloksiin!

Osallistuminen ja osallistumisen siirtäminen tai peruminen

OSALLISTUMISEN PERUUTUS

Jos ilmoittautumisen peruuttaa viimeistään 7 vrk tehdyn ilmoittautumisen jälkeen (mutta viimeistään 30 vrk ennen tapahtumapäivää,  12.5.2021. mennessä) palautamme osallistumismaksun. Osallistumismaksun palautuksesta peritään 10 € käsittelykulut.

Mikäli ilmoittautumisen peruutus tapahtuu yli 7 vrk ilmoittautumisen tekemisen jälkeen tai 12.5.2021. jälkeen, emme valitettavasti palauta osallistumismaksuja, eikä tässä tapauksessa peruutuksesta tarvitse tehdä ilmoitusta.

OSALLISTUMISEN SIIRTO

1. Seuraavan vuoden tapahtumaan (12.6.2021)

Lääkärintodistuksella on mahdollista siirtää osallistuminen seuraavaan vuoteen 5 euron siirtomaksua vastaan 12.5.2021 mennessä. Tämän jälkeen siirtomaksu seuraavan vuoden tapahtumaan on 10 euroa. Siirto on tehtävä viimeistään 11.6.2021.

2. Toiselle henkilölle

Osallistuminen on mahdollista siirtää toiselle henkilölle (6.6.2021 mennessä) siirtomaksun hinnalla. Siirtotilanteessa hyvitämme siirtohetkellä voimassaolevasta ilmoittautumismaksun hinnasta sen hinnan, joka alkuperäisestä ilmoittautumisesta on maksettu. Jäljelle jäävä siirtomaksu uuden lipun lunastamiseen  on aina vähintään 5 € tai muu summa, joka jää jäljelle uuden lipun ja alkuperäisen lipun hinnan erotuksessa.

Huom! Liikuntaeduilla tehtyä maksua ei voi siirtää toiselle henkilölle.

3. Toiseen tapahtumaan

Osallistuminen on mahdollista siirtää saman vuoden toiseen #werunhelsinki -tapahtumaan (11.6.2021 mennessä) siirtomaksun hinnalla. Siirtotilanteessa hyvitämme kohdetapahtuman siirtohetkellä voimassaolevasta ilmoittautumismaksun hinnasta sen hinnan, joka alkuperäisestä ilmoittautumisesta on maksettu. Jäljelle jäävä siirtomaksu uuden lipun lunastamiseen  on kuitenkin aina vähintään 5 € tai muu summa, joka jää jäljelle uuden lipun ja alkuperäisen lipun hinnan erotuksessa.

Miten teen siirron?

Siirtäessäsi osallistumista toiseen tapahtumaan, toiselle henkilölle tai seuraavalle vuodelle, otathan yhteyttä sähköpostitse info (@) helsinkihalfmarathon.fi.

Tarvitsemme siirtoasi varten sähköpostiviestissä seuraavat tiedot:

  • Alkuperäisen ilmoittautujan nimen
  • Siirron saajan nimen (mikäli siirto tehdään toiseen tapahtumaan)
  • Mihin tapahtumaan siirto tehdään

Siirtopyynnön jälkeen saat sähköpostitse ohjeet siirron saajan ilmoittautumista varten.

FORCE MAJEURE

Jos tapahtuma joudutaan peruuttamaan tai sitä ei pystytä järjestämään ylivoimaisen esteen johdosta, noudatetaan ylivoimaista estettä koskevia ehtoja ja lainsäädäntöä. Järjestäjä ei ole näissä tilanteissa vahingonkorvausvelvollinen aiheutuneista kuluista. Ylivoimaisena esteenä pidetään järjestäjän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevaa tapahtumaa, jota järjestäjä ei ole voinut kohtuudella ottaa huomioon sopimuksentekohetkellä ja jonka seurauksia järjestäjä ei myöskään kohtuudella olisi voinut välttää tai voittaa. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan esimerkiksi hirmumyrsky, muu poikkeuksellinen säätila, yleiseen turvallisuuteen tai järjestykseen vaikuttava poikkeustila, viranomaisen antama määräys tai muu ylivoimainen este tapahtuman järjestämiselle.

OSALLISTUMISEN VARMISTUS

Jos olet saanut ilmoittautumisestasi sähköpostivahvistuksen ja maksoit osallistumismaksun, osallistumisesi on kunnossa. Jos et ole varma menikö osallistumisesi rekisteröinti läpi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen info@helsinkihalfmarathon.fi

Huom! Toisen nimellä tai numerolla juokseminen on turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty!

MAKSUTAVAT

Osallistumismaksun saat maksettua helposti suomalaisin verkkopankkitunnuksin, Visa / MasterCard -korteilla tai liikuntaeduilla.

Liikuntaeduilla maksaessasi tee ilmoittautuminen normaalisti ja valitse maksutavaksi liikuntaedut. Tämän jälkeen suorita maksu täältä löytyvien ohjeiden mukaisesti.

VAKUUTUS JA OSALLISTUJAN VASTUU

Osallistujat osallistuvat omalla vastuulla tapahtumaan, eikä kisajärjestäjä ole vakuuttanut erikseen juoksijoita tapaturman, loukkaantumisen tai muun mahdollisen tilanteen varalta. Osallistujille suositellaan kattavaa vapaa-ajan vakuutusta. Ensiapu sijaitsee maalissa ja reitillä.

VALO- JA VIDEOKUVAUS

HHM:n järjestäjillä on täysi käyttöoikeus tapahtuman aikana järjestäjien toimesta otettuihin valokuviin sekä videokuvaan. Julkaisemme tunnelmia myös sosiaalisessa mediassa.