Tapani Virtanen on juoksu-urheilun moniammattilainen ja yksi Helsinki Half Marathonin ja Runner’s High:n perustajista. Tällä hetkellä miehen ykkösrooli on Runner’s High:n tapahtumapäällikön tehtävät fokuksena erityisesti reittisuunnittelu ja -järjestelyt.

Tapani vetämässä 2016 HHM-klubin treenejä Malminkartanolla

Tapanin oma juoksuhistoria lähestyy kolmenkympin paalua. Kaikki käynnistyi yleisurheiluharrastuksen parista 90-luvun alussa. Kymmenenvuotiaana vuonna 1995 juostu 800 metrin noteeraus 2:29:81 säilyi ikäluokan Suomen ennätyksenä 18 vuotta. Parhaiten Tapani muistetaan kuitenkin 2000-luvun jälkipuoliskolta yhtenä Suomen parhaista keskimatkanjuoksijoista (800 metrin ennätys 1:50:58, -06). Runner’s High:ssa Tapani on myös kunnostautunut kuntojuoksijoiden valmentajana tapahtumamaestron roolin ohessa ja päässyt näin myös jakamaan vuosien varrella karttunutta tietopankkia harrastajien käyttöön.

Tapahtumajärjestämisestä rakkaimmat muistot Virtasella ovat ensimmäiseltä Helsinki Half Marathonilta.

– Varmasti kaikista mieleenpainuvin muisto oli ensimmäisen Helsinki Half Marathonin järjestäminen 2014. Meillä ei ollut siinä vaiheessa suurten tapahtumien järjestämisestä juurikaan kokemusta, joten paineet onnistumisesta olivat suuret. Tässä vaiheessa teimme tätä vielä oman työn ohessa. Tapahtuma rullasi kuitenkin hyvin läpi ja HHM on kasvattanut siitä vain suosiotaan vuosien kuluessa, Virtanen avaa muistojaan.

Ensimmäisen Helsinki Half Marathonin lähtö 2014

Helsinki Half Marathonin ohessa Runner’s High on järjestämässä tapahtumia laidasta laitaan. Tapahtumaportfolioon kuuluvat mm. Craft Beer Helsinki -olutfestivaali, Helsinki Marathon, Helsinki10 ja erilaiset polkujuoksutapahtumat.

– Järjestimme heinäkuussa 2016 ensimmäistä kertaa Craft Beer Helsingin ja Helsinki Trail Runin samana viikonloppuna. Lisäksi järjestimme samalla viikolla myös yhden hyväntekeväisyysjuoksutapahtuman Messukeskuksessa. Kolme tapahtumaa muutamaan päivään oli hyvin kuluttava ja mieleenpainuva kokemus ja vaati pitkiä päiviä vaihtelevien tehtävien parissa. Se on myös tietyllä tavalla ollut myös työn suola että on joutunut nopeastikin hypättyä roolista toiseen. Onneksi kuitenkin vuosien mittaa on tiimi kasvanut, homma ammattimaistunut ja voi myös itse keskittyä tiettyihin täsmärooleihin enemmän.

Korona-aika on kurittanut tapahtuma-alaa kovalla kädellä ja epävarmuus on myös raastanut Tapani Virtasen mieltä. 

– Ennen koronaa tapahtumamme olivat kovassa nosteessa. Tapahtumien siirrot ja perumiset ja alan epävarmuus raastavat mieltä. Täytyy toivoa että ihmiset uskaltavat tilanteen parantuessa jälleen ilmoittautua niihin ja luottavat järjestäjiin niin saadaan tapahtumat jälleen vahvalle nousu-uralle ja Suomeen laadukkaita kansainväliset standardit täyttäviä juoksutapahtumia. Yksi tämmöinen juoksufestari olisi luvassa 21.8.2021 Helsingissä kun Helsinki Half Marathon juostaan osana Helsinki Marathon -tapahtumaa. Siitä tulee komea päivä, Virtanen ynnää toiveikkaana nykytilannetta.