Kisaraportti Helsinki Half Marathon!


Helsinki10 kilpailussa juostu aika enteili puolikkaalle noin 2:10 loppuaikaa, ja vammoitta sekä ilman flunssia sujunut kevät sai haaveilemaan jopa 2:05 tuntumasta. Treenitkin suijuivat hyvin henkilökohtaisella ohjelmalla ja Runner’s High Puolimaratonkoulun juoksukoululaisten kanssa. Kyseessä oli minulle neljäs HHM, joten reitti oli jo ennestään suhteellisen tuttu ja aikainen lähtökin sopi itselleni mainiosti. 

Heräsin kisa-aamuna viiden maissa ilman sen suurempaa jännitystä. Vuorossa oli viidestoista puolimaraton, joten tiesin, että pahin jännitys sijoittuu aina viimeiselle puolelle tunnille ennen starttia. Rauhallisen aamupalan ohessa hörpin vielä reippaasti urheilujuomaa, koska kelistä oli tulossa todella kuuma. 

Saavuin lähtöpaikalle noin tuntia ennen ja ehdin vaihtaa muutaman sanan juoksututtujen kanssa, verryttelin hieman ja 
venyttelin paikkoja auki. Olin tankannut nestettä reippaasti edellisten päivien aikana, joten kerrankin lähtösuoralla ei kuivannut suuta ja fiilis oli hyvä. Sijottautuduin 2:00 ja 2:10 jänisten puoliväliin lähtöä varten.  

Ensimmäiset pari kilometriä meni tunnustellessa, mutta viimeistään kympin kohdalla oli selvää, että 2:10 alituksesta oli turha haaveilla. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, ja vaikka juoksu ei sinällään tuntunut raskaalta kuumuus verotti voimia. Join jokaisella juomapisteellä ainakin urheilujuomaa ja 15 km jälkeen myös vettä. Viimeiset viisi kilometriä olivat aikamoista taistelua. Juoksin Pasilan mäet ylös ja olin onnellinen päästessäni maaliin, moni jäi matkan varrelle helteen ottaessa heistä voiton. Kokonaisuudessaan kisasta jäi ristiriitaiset fiilikset, koska kuntotasooni nähden loppuaika ei todellakaan ollut sitä mitä lähdin hakemaan, mutta juoksin maaliin kuitenkin, ja tuossa kelissä se oli savutus jo itsessään.

Suuret kiitokset kaikille kannustajille reitin varrella, tutut kasvot ja tsemppaukset matkalla antavat huikeasti energiaa ja hyvää mieltä. Sen verran jäi harmittamaan, että seuraavan kerran nähdään jo Helsinki Marathonilla elokuun loppupuolella, puolimatka toki sielläkin.

Onko ruudun takana muitakin Helsinki Marathonin (24.8.)  puolikkaalle lähtijöitä?