KISARAPORTTI-KILPAILUN FINALISTIT ON NYT VALITTU!

Tiukan pohdinnan ja karsinnan jälkeen arvovaltainen tuomaristomme on valinnut 6 mieleenpainuvinta raporttia finaaliin.

Finaalissa sinun äänesi ratkaisee ja eniten ääniä saanut raportti voittaa itselleen Suunnon rannetietokoneen!

Äänestys tapahtuu kommentoimalla suosikkinumerosi Helsinki Half Marathonin Facebookissa!

Äänestysaika: 25.6.-1.7.2018. Voittajaan otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä äänestysajan päätyttyä.


After the difficult qualifications the jury has chosen the 6 best race reports into the finals. Vote for your favourite race report until 1st of July on Helsinki Half Marathon -Facebook page.The one with the most votes wins a Suunto wrist computer! We will contact the winner personally.

FINALISTIT//FINALISTS

 1. Soma Lomnici (kommentti):I found the race searching for the best Finisher Medals of Europe races and I found the medal of HHM 2016. I searched for the race, found the route, race, 2017 medal and fell in love with it for first sight. I ran 3-4 times a week, run 5-10 km races frequently, but I ran a half marathon only once, never as part of a race, and I never planned to in the near future. But I registered for the race, bought my plane tickets for my first flight, and the race was on.
  I didn’t train any further for the half marathon, did my usual running trainings and crossfit workouts, until on my race week, I seriously hurt my lower back on my Monday cross workout during deadlifts. I tried medicine and massage to help ease the pain, but by Thursday, it was just worse. That was the end of my plans running under a 5 min pace. The flight was fine, but it just did more damage to my back. But it wasn’t question for a second that I will run on Saturday. I just reduced the things I watched in Helsinki, but I took my bag and shirt (That are much more fantastic than the ones in Hungary, so thanks!On race day, I could hardly get up from my bed, but I could get to the race in time, and started from the end of the race. Soon I was running past the 2:30 pacer, and felt good despite the circumstances. The course was really flat in the beginning for around 75% of the race, so that helped my back get in shape, I only stopped at the refresher stations, but I stopped at all of them. My pace improved 5k by 5k, I achieved a kilometer under 5 minutes for my last one, but I didn’t want to overload my back, so that was it, a half marathon under 2 hours, but I really loved it despite the pain, meet you last year, already registered! Also for the 10k.The finisher goody bag was also awesome, thanks very much for organizing the whole event, can’t wait to meet you there next year. Best of all until then! 🙂
 2. Don Valido -blogi
 3. Juokse Juokse -blogi
 4. Sari ja Lenkkarit -blogi
 5. Pik(k)uliten
 6. Eeri-Mari Rönnberg (kommentti):

  Juoksu 21,097 km 2 h 15 min 25 s 6.25 min/kmEn olis lähtenyt näin nopsaa maran jälkeen puolikkaalle, mutta olen juossut nämä kaikki. Eka 2.22 pari seuraavaa 2.11 ja 2.08 on paras. TÄnään ajattelin, että kokeilen kutosen kilsoja niin kauan kun jaksan, itseasiassa lähtö 2.05 jänisten perässä innosti. Kylmälän Marko oli jänönä. Sanna puhui, että lähtisi siihen, mutta lähtivät sitten Tagen kanssa hivuttautumaan jänöjen edelle. Jotenkin seurasin heitä ja huhhuh1-5 km 29:52Kaksikko lähti reippaasti ja kaduin heti etten jäänyt peremmälle. Ajattelin, että mennää nyt sitten, käy miten käy, saanpahan muutaman raastokilsan. Oman vesipullo mukana, 1 suolatabletti siellä likoamassa. Bongaan taas, että ei näy sykettä, niinkuin ei Tukholmassakaan. Matkalla keksin miksi, mulla on menny lähettimet sekasin ja tää on joku vanha. Ihanien nopeiden juoksijoiden bongaus, Aki heti reitin alussa ja Tampereen Toivo <3, nyt ei ollut aikaa hänen kanssaan jäädä fanikuvaa ottamaan. Ekalla juomapisteellä nakkaan vesilasin naamalle ja jatkan matkaa.

  5-10 km 1:00:55

  Näin Pegasuksen ennen kisaa ja hälle sanoin, että ainoa tavoite, että kymppi menisi kutosta. Saisin pienen raastontapaisen, kun en maralla saanut oikein itsestäni irti sitä mitä halusin. Tämä olisi tänään kova tavo, enkä tiedä uskoinko että voisin päästä, joten yllätys oli kun noin lähelle meni. Kauppatorilla luulin, että tarjottiin urkkaa ja nappasin lasin, se olikin siipijuomaa, heitin pois ja otin vettä taas naamalle. Jatkoin omasta pullosta slurppailua. Mietin tulevaa Helsinki maraa. En ole katsellut reittiä, mutta meneeköhän paljon mukulakivillä. En pidä niistä ollenkaan. Laivasatamassa turistit hyökkää laukkuineen, toimitsija sai heidät pideltyä mutta muutaman ohi pujottelin.

  10-15 km 1:33:48

  12 km kohdalla tuntui ekan kerran väsähteeltä ja pebassa alkoi tuntua. Pidän uudesta reitistä. Ei nousta Merihaan sillalle, vaan mennään kohti Pitkää siltaa ja sieltä Merihakaan. Kisan ainoa miinus oli siellä Teollisuusalueella. 2 nuorta tyttöä kahdestaan juomapisteellä, olisin kovin halunnut urkkaa, mutta hyvä että sain tilkan vettä. Oma pullo aika lopussa jo, rupesin säästelemään. 15 km kohdalla jalkapohjaa kirveltää. Tiesin että näin tulee käymään, varsinkin vasemman jalan rakko on iso. Onneksi lituskoita, siellä ei ole vettä, joten kyllä se menee, tän reissun jälkeen huilitaan. OIkeastaan vain alamäissä tuntuu. Mäskyn mäkeä ei ole tänä vuonna, sen sijaan on muutama pitkä, tsempin ja tikutan. Yhdessä annettava periksi, kun mutkan jälkeen jatkuu ylös, menen muutaman kävelyaskeleen, mutta sitten tulee kiva pitkä alamäki.

  15-21,097 km 2:15:25

  Lintsin lähellä uskalla juoda sitä Red Bullia, jos vaikka sais siivet, en saanut, mutta vähän piristyin, tässä todella tarvitsi jo juomaa, suuta oli kuivannut pitkään kun olin oman tyhjän pullon heittänyt jo Sörkässä veke. AIka hyvin laskelmoin, ajattelen, että 2:15 aikaan voisi olla mahis, mutta Töölönlahti on pitkä. Porukka intoutuu loppukiriin ja pientä voimaa saan. Hurjasti oikean näköisiä juoksijoita seisoo kannustamassa, mutta voi olla vaan perusreippaita nuoria. Kuvittelen jopa Topinkin näkeväni vähän ennen Suunnon merkkiä. Muistan että somessa sanottiin, että siitä loppukiri. Yritän jotain, mutta vähän menee yli tuon 2.15. Olen silti iloinen, ei tää nyt ihan puolikkaiden huonointa kastia ollut. Ensi vuodella on tietenkin ilmo, näitä pitää takoa niin kauan kun järkätään. Ensi vuonna ois tarkotus yrittää uutta puolikkaan enkkaa, lähden 2.05 jänöjen perään ja yritetään lopussa päästä ohi 😉